Zo kun jij bijdragen aan een veilige werkplek

Zo kun jij bijdragen aan een veilige werkplek

Veiligheid op de werkplek lijkt misschien een vanzelfsprekendheid, vooral omdat ongelukken tegenwoordig erg zeldzaam zijn. Veel mensen staan er dan ook niet bij stil dat veiligheid een kwestie van hard werken is en dat je voor een veilige werkplek de juiste mensen moet opleiden met de juiste kennis en informatie. In de meeste gevallen is het overbodig, maar in het enkele geval dat het wel nodig is, kan een goede voorbereiding levens redden.

Het belang van een Bedrijfshulpverlener (BHV’er)

Elk bedrijf in Nederland heeft (als het voldoet aan de regels) een BHV’er op de werkvloer. Een BHV’er is iemand die in geval van nood weet hoe te handelen. Denk hierbij aan iemand die weet hoe je een brand kan blussen, iemand die een gebouw veilig kan evacueren en iemand die professionele hulpdiensten te woord kan staan wanneer deze zijn gearriveerd. Juist in de eerste minuten van een noodsituatie, als er nog geen professionele hulpverlening aanwezig is, telt elke seconde en is het belang van een BHV’er bijna niet met woorden uit te drukken.

Word ook BHV’er

Bij BHV Almere kun je in een paar dagen worden opgeleid tot bedrijfshulpverlener. In een veilige setting leer je dan omgaan met onveilige situaties. Je wordt hierdoor goed voorbereid op incidenten die zich in het dagelijks leven niet tot nauwelijks voordoen. Het resultaat is dat je in staat bent om in geval van nood adequaat te handelen en hiermee mensen te redden.

Wat is er voor nodig?

Iedereen kan BHV’er worden. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om bij te dragen aan de veiligheid bij jou op het werk. Het is niet niks om in noodsituaties op te komen voor de veiligheid van jezelf en anderen, maar daar word je bij de BHV-training dan gelukkig ook goed op voorbereid. In slechts twee enerverende trainingsdagen leer je alles wat je moet weten om je collega’s te helpen als ze dit het hardst nodig hebben.