Uitnodiging voor een verhoor? Maak gebruik van een politieverhoor advocaat

Uitnodiging voor een verhoor? Maak gebruik van een politieverhoor advocaat

Je krijgt een uitnodiging verhoor van de politie omdat je betrokken bent geweest bij een zaak of zelfs verdacht wordt. Een aankomend verhoor is erg belangrijk in de daaropvolgende strafzaak, de rechter hecht veel waarde aan de verklaring die wordt afgelegd. Tijdens het verhoor moet je een verklaring afleggen, deze verklaring is van belang voor de strafzaak. Je hebt recht op een politieverhoor advocaat, die jou bijstaat tijdens het verhoor. Ook kun je alvorens het verhoor een gesprek hebben met deze advocaat om jou te helpen tijdens het verhoor.

Ga nooit alleen een verhoorkamer van de politie in

Het is belangrijk dat je nooit alleen een verhoorkamer van de politie in gaat. Je hebt recht op een politieverhoor advocaat en het is zeker aan te raden daar gebruik van te maken. Deze advocaat is er om jou bij te staan tijdens het gehele proces en heeft kennis van zaken. Zelf handel je vaak uit emotie en een advocaat zal jou erbij helpen om de feiten op een rijtje te krijgen en een goede verklaring af te kunnen leggen. Het is daarnaast altijd fijn om iemand bij je te hebben tijdens een verhoor omdat het vaak een heftig gesprek is, voor degene die verhoort wordt.

Een uitnodiging voor een verhoor

Je krijgt een uitnodiging voor een verhoor van de politie, dit heeft twee kanten. Allereerst biedt een verhoor kans om jouw kant van het verhaal te vertellen en mogelijk niet schuldig te worden verklaart. Dit is het geval bij bijvoorbeeld handeling uit zelfverdediging of weerstand bij mishandeling. Aan de andere kant vormt een verhoor altijd een risico. De politie heeft in de tussentijd onderzoek gedaan naar de zaak en zal misschien met informatie komen waar jij niet van op de hoogte bent. Het op tafel leggen van deze informatie tijdens het verhoor kan ervoor zorgen dat jij belastend of tegenstrijdige verklaringen aflegt, dit kan tegen jou werken in de strafzaak. Het is daarom altijd handig een politieverhoor advocaat mee te nemen naar het verhoor.