Boem is ho

Boem is ho

In ons land rijden steeds meer auto’s rond. Jongeren halen op steeds jongere leeftijd hun rijbewijs en dat is te merken op de weg. Jongeren hebben namelijk niet altijd dezelfde mentaliteit als volwassenen en op het moment dat er een ongeval gebeurt is dit vaak pijnlijk zichtbaar. Een jongere zal zich snel geneigd zien om zich om te keren en weg te rijden als hij een ongeval heeft veroorzaakt. Dit is normaal vluchtgedrag, en pas op latere volwassen leeftijd kan je hier als automobilist goed mee omgaan.

Als het verkeer uit de hand loopt

Een ongeluk is in ons land dan ook zo veroorzaakt. Een jongere die even afgeleid was door zijn of haar mobiele telefoon achter het stuur loopt een groot risico bij een ongeval betrokken te raken. Op het moment dat er schade wordt berokkend aan een ander voertuig of aan een voetganger is er sprake van een misdrijf wanneer je op dat moment de situatie ontvlucht. Waren er getuigen, dan is de kans groot dat je later die week een telefoontje of een huisbezoek van de politie krijgt.

Hulp bij lastige materie

Op het moment dat jij je in deze situatie bevindt is het goed om direct juridische hulp in te schakelen. Dit kan je al doen wanneer je voor het verhoor zit op het politiebureau. Een advocaat Breda inschakelen kan op ieder moment van het proces. Je kan de problemen ook voor zijn en al voor het contact met de politie een advocaat in de arm nemen. Doe je dit niet, dan kan je dit later duur komen te staan. Een misdrijf in het verkeer kan jou de rest van je leven blijven achtervolgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met de juiste juridische interventie kan erger worden voorkomen.